Teckels of Meerdall Forest
about

Via Gudrun leerde ik ook Armin kennen die mij enorm geholpen heeft  bij de ontwikkeling van mijn honden.  Hij is een zeer ervaren jager die de natuur respecteert en die dol is op langharige teckels.
Van hem leerde ik alles over de synergie tussen hond, natuur, wild en jager.   Door zijn enorme kennis van honden en jacht , leerde Armin mij hoe ik mijn honden op de juiste manier moest leiden.
Op zijn jachtterrein hebben wij ons vaak dagenlang voorbereid op de vele verschillende jachtproeven.
Hij en z'n vrouw Anja zorgden er ook voor dat ik in hun dorp werd geaccepteerd.
Door zich bij de jachtopziener borg te stellen voor mijn honden, maakte hij het mogelijk dat ik met mijn honden kon deelnemen aan drijfjachten .
Voor jonge honden is dat een fantastische ervaring om zo allerhande wild te leren kennen.
Het is zo mooi om te zien hoe zij vol passie en arbeidsvreugde het wild opjagen;  dat laat je de angst overwinnen dat de hond misschien niet zou terugkomen…
Wat een blijdschap als hij weer opdaagt en zich moe en tevreden tegen je aanvlijt, en alleen nog maar denkt aan eten en knuffelen.

In de week, wanneer we thuis zijn, kunnen mijn honden de ganse dag in de tuin om er streken en zottigheden uit te halen, te spelen, enz….
Naargelang het weer en de tijd van het jaar, spelen we buiten op het terras of in het water, of is het
's avonds verzamelen geblazen op de sofa, waar ze dan 'n klein plaatsje voor mij open laten, en daarna vechten om op mijn schoot te zitten;  ze kijken dolgraag naar de televisie en durven tegen het scherm opspringen als er dieren verschijnen.  Maar ze houden ook van muziek.
Dat heet dan "een hondenleven" !....

Francine Doneux

Fokker en Begeleider gouden medailles van de RTCB-KBTC (België).

Begeleider bronzen medaille van de DTK (Duitsland).